Budeme tentokrát kombinovat z pochycených informací a ono z toho něco dobrého musí vyjít.
Hovězí ragú | Kombinace k večeři
Potřebujete: |
- 350 g zadního hovězího masa
- 2 lžíce sádla
- 1 cibuli
- 100 g žampionů
- 150 ml kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- sladkou smetanu
Jednotky:
Jak na to:
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v solamylu a na rozpáleném sádle opečeme.
- Maso dáme stranou, na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a zalijeme vývarem. Chvíli krátce povaříme a přilijeme sladkou smetanu. Osolíme, opepříme a chvilku ještě povaříme.
- Maso vrátíme do omáčky, promícháme, zakryjeme a dusíme. Teplotu samozřejmě snížíme, aby omáčka jen jemně probublávala. Maso musí být měkké. Vypneme a přidáme zakysanou smetanu (aši 2 lžíce).
- Podáváme s šunkovým knedlíkem bez šunky a s pažitkou.