Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Cizrnová polévka se slaninou | Delikátní záležitost od protinožců
Právě jsem dotáhnul kuřecí vývar, protože, jak už asi víte, se navaří, ale táhne. Tak jo, bude ho víc, ale ta chuť mě zlákala k jasné akci – polévka z vývaru, to bude skvělá záležitost. A protože po „objevu“ cizrny jsem její velký fanda, dáme to dohromady.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Recept jsem omrknul u protinožců, v australském časopise Delicious, nemlich tak stejném jako tu před pár lety vycházely Delikasy. Kdo měl v ruce kopírák, to nebudu řešit. Rozhodující je vývar a cizrna. Tak jdeme na to. A že vařím polévku v pánvi? No, přišlo to tak. Dvě porce se na ní dají uválčit, se čtyřmi už bych měl problémy.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
30minut
Recept jsem omrknul u protinožců, v australském časopise Delicious, nemlich tak stejném jako tu před pár lety vycházely Delikasy. Kdo měl v ruce kopírák, to nebudu řešit. Rozhodující je vývar a cizrna. Tak jdeme na to. A že vařím polévku v pánvi? No, přišlo to tak. Dvě porce se na ní dají uválčit, se čtyřmi už bych měl problémy.
Cizrnová polévka se slaninou | Delikátní záležitost
Anglickou slaninu překrájenou na kousky opečeme na suché pánvi při střední teplotě, asi 7 minut.
Přidáme do pánve jemně na plátky nakrájný česnek a lístky rozmarýnu. Promícháme a restujeme asi 2 minuty.
Přidáme cizrnu a zalijeme vývarem.
Vaříme na mírnějším ohni asi 20 minut.
Z pánve odebereme asi šálek vývaru s cizrnou a rozmixujeme na pyré.
Dáme si vařit vodu na těstoviny a v osolené vodě je uvaříme, farfalle potřebují 10 minut. Množství těstovin odhadněte, ale neměly by v polévce převažovat.
Pyré promícháme s obsahem v pánvi a vše dochutíme solí a pepřem. A chvilku provaříme.
Do talířů dáme těstoviny a přelijeme je polévkou. Dozdobíme rozmarýnem.
Tip:
V původním receptu jsou zajímavé těstoviny – cavatelli. Jsou to drobné mušličky, až je uvidím, jsou moje. Do polévky se skvěle hodí. A vypadají třeba takhle: