Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Cukrový sirup | To je základ | Na startovní čáře
Cukrový sirup potřebujete pro přípravu míchaných nealkoholických i alkoholických nápojů a koktejlů. A protože se cukrový sirup nedá nahradit průmyslově vyráběnými ovocnými sirupy, musíme si ho vyrobit sami. Potěšující zpráva, je to na nás! A fakt to není nic složitého. Je to vlastně klasický cukrový sirup, obvykle se vaří v poměru 1 : 1.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
3minuty
Doba vaření
Doba nečinnosti
6minut
3hodiny chlazení
Doba přípravy
3minuty
Doba vaření
Doba nečinnosti
6minut
3hodiny chlazení
Vlastně jenom rozpustíte cukr ve vodě a svaříte a necháte vychladnout. A jedeme dál, podle toho, do čeho cukrový sirup potřebujete. Je to brnkačka, nic složitého. A zabere to pár minut, tedy až na to, že ho potřebujete nechat vychladnout. A že v receptech najdete radu, že máte sbírat pěnu, které se vytváří nebo, že vám na stěně kastrolku budou ulpívat krystalky? A že musíte opatrně sbírat štětcem namoceným ve vodě? No jo, recepty se klonují a něco zůstává. Pěnu jsem nemusel řešit, ani nějaké krystalky. Možná proto, že jsem použil jemný krystal. Možná. Pokud ale mermomocí chcete, pěnu sbírejte. Jenom nezoufejte, že děláte něco špatně, když vám při přípravě sirup nepění jako blázen. A jedna rada, která platí: rozpustit, zahřát až do varu a pak už nemíchat.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
3minuty
Doba vaření
Doba nečinnosti
6minut
3hodiny chlazení
Doba přípravy
3minuty
Doba vaření
Doba nečinnosti
6minut
3hodiny chlazení
Vlastně jenom rozpustíte cukr ve vodě a svaříte a necháte vychladnout. A jedeme dál, podle toho, do čeho cukrový sirup potřebujete. Je to brnkačka, nic složitého. A zabere to pár minut, tedy až na to, že ho potřebujete nechat vychladnout. A že v receptech najdete radu, že máte sbírat pěnu, které se vytváří nebo, že vám na stěně kastrolku budou ulpívat krystalky? A že musíte opatrně sbírat štětcem namoceným ve vodě? No jo, recepty se klonují a něco zůstává. Pěnu jsem nemusel řešit, ani nějaké krystalky. Možná proto, že jsem použil jemný krystal. Možná. Pokud ale mermomocí chcete, pěnu sbírejte. Jenom nezoufejte, že děláte něco špatně, když vám při přípravě sirup nepění jako blázen. A jedna rada, která platí: rozpustit, zahřát až do varu a pak už nemíchat.
Cukr dobře smícháme s vodou, měl by se zcela rozpustit. Pak zahřejeme a přivedeme k varu, necháme 1 minut probublávat, a ještě vaříme asi 5 minut při nižší teplotě. Při vaření už nemíchejte.