Opět jedeme mleté maso. Tentokrát je to návrat do dob, kdy jsme ho dostávali ve školní jídelně. tak jsem se mu dlouho vyhýbal, neúspěšně. Máme ho tady. Proč se tenhle pseudořízek jmenuje zrovna holandský, netuším, snad kvůli sýru. Můžete ho ještě připravovat ve dřevácích, aby to bylo jaksi stylové.
Holandský řízek z mletého masa
Potřebujete: |
- 400 g mletého masa mix vepřové a hovězí půl na půl
- 100 g sýra třeba Gouda, hrubě nastrouháme
- hrst petrželové natě nasekáme
- 60 ml mléka
- strouhanku na obalení
- hladkou mouku na obalení
- 2 vejce na obalení
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Jednotky:
Jak na to:
- Do mletého masa nalijeme mléko, promícháme a necháme odležet.
- Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, petržel, osolíme a opepříme. Dobře propracujeme, nejlépe rukama.
- Z masové hmoty vytvoříme placičky ve tvaru řízku. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- Řízky opečeme v silnější vrstvě oleje. Z oleje přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo opečenými branborami a tatarskou omáčkou.