Podíváme se dneska hodně daleko. A nebo ani ne, protože všechno potřebné můžete koupit vlastně prakticky na rohu ulice. Kimono vůbec nepotřebujete.
Japonský okurkový salát
Potřebujete: |
- 1/2 salátové okurky
- 1/8 šálku japonského rýžového octa
- 10 g cukru
- 1/4 lžičky soli
- 2-3 lžičky sezamových semínek
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si vše, co budeme potřebovat.
- Smícháme ocet s cukrem a solí.
- Sezamová semínka opečeme na suché pánvi. Pánev stačí rozpálit a pak snížíme teplotu a dáme na sezamová semínka. Stačí minuta či minuta a půl a semínka začínají hnědnout.
- Okurku přepůlíme a pak nakrájíme na jemné plátky, pokud chcete fajnovější verzi, okurku nastrouhejte na plátky.
- Vše smícháme.
- Připravený salát dáme vychladit. Dejte mu trochu víc času, aby se chutě krásně propojily.