Javořické penne v sobě snoubí javořické párky a penne. Tak je to jednoduché, ostatně jako celý tento recept.
Javořické penne | Česká Itálie
Potřebujete: |
- 120 g javořických párků
- 120 g penne
- 1 cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli papričku
- hrst čerstvé bazalky
- 100 g rajčatového pyré
- 250 ml kuřecího vývaru
- 120 g zelených fazolek (celé, mražené)
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 velké masité rajče nebo 300 g rajčat
- parmezán strouhaný
Jednotky:
Jak na to:
- Párky nakrájíme na kolečka a na středně rozpáleném oleji opékáme dorůžova. Stačí 5 minut.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, aby cibulka zesklovatěla, tak 5 minut.
- Přidáme nasekaný česnek, nakrájenou chilli papričku a nakrájené rajče, promícháme.
- Zalijeme rajčatovým pyré a kuřecím vývarem. Povaříme tak 5 minut, aby se tekutina redukovala.
- Přidáme nasekanou bazalku.
- Necháme dusit zakryté asi 10 minut.
- Dáme vařit penne v osolené vodě.
- Do pánve s rajčaty přidáme celé fazolky, promícháme a necháme ještě podusit tak 10 minut.
- Penne scedíme a přidáme do pánve s rajčaty a promícháme.
- Podáváme posypané parmezánem.