Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Kuřecí nugety s preclíkovou krustičkou a pečenými bramborami
Má kuře nugety, když už jsme u toho? Možná ani to Zlaté. Ale o tyhle nugety dnes půjde. Nejsme zlatokopové… Pánev sice máme po ruce, ale nebudeme rýžovat. Jasně, že si nugety uděláme z kuřete, volil jsem stehenní řízky, nejsou tak suché a vlastně pořád vláčné, ale stejně tak si můžete pomoci prsními řízky. Jak libo. A protože v nějakém receptu narazil na preclíkovou strouhanku, no spíše jako ingredienci k obalování kuřecích paliček, vyzkoušíme si je i v případě nugetů.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
13minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
13minut
Doba vaření
45minut
Něco jako klasické řízky, řeknete si, žádný objev století. Jasně! Nám ovšem nejde o Nobelovu cenu, ani o olympijskou zlatou, ale o to, abychom si pochutnali. Ty řízky jsou jen trochu menší a kuřecí. A křupavé!
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
13minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
13minut
Doba vaření
45minut
Něco jako klasické řízky, řeknete si, žádný objev století. Jasně! Nám ovšem nejde o Nobelovu cenu, ani o olympijskou zlatou, ale o to, abychom si pochutnali. Ty řízky jsou jen trochu menší a kuřecí. A křupavé!
Kuřecí nugety s preclíkovou krustičkou a pečenými bramborami
Nebudeme jenom smažit, ale taky pečeme v troubě. Předehřejeme ji na 180 °C, připravíme si plech s pečicím papírem. Připravíme si také misku s moukou, misku s vajíčky, do kterých přidáme granulovaný česnek a nasekaný koriandr a ještě potřebujeme misku s drcenými preclíky (když je proženete mixerem, taky dobré, jinak stačí je rozmašírovat válečkem v mikrotenovém sáčku). Ale než se pustíme do nuget, začneme bramborami, aby to časově klaplo.
Brambory nakrájené na osminky předvaříme v osolené vodě – stačí 20 minut. Přecedíme, osušíme a lehce opečeme na oleji. Stačí několik minut. Pak je propláchneme studenou vodu. Necháme okapat a hranolky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, jemně postříkáme olivovým olejem (hodí se k tomu sprej). Pečeme dozlatova.
Stehenní řízky nakrájíme na kousky – nugety, osolíme a mírně opepříme, podle chuti. Maso obalujeme postupně v mouce, pak ve vejcích a nakonec v drti preclíků. Takže klasický trojobal, byť trochu jiné složení.
Obalené nugety osmažíme na oleji z obou stran. Stačí několik minut. Takže máme dosmaženo a v troubě už čekají brambory.
Servírujeme. Přidejte ještě nějaký dobrý dip, třeba okurkový, pokud rádi decentní chutě nebo klidně i sladkou chilli omáčku.
Tip:
Zkuste třeba okurkový dip. S bramborami můžete udělat ještě jiný fígl, bez vaření, bude to trochu rychlejší. Udělejte si hranolky dvakrát prané.
Poznámka: Nekupujte si ty placaté nepodarky pod značkou Bohemia, ty se jenom jako preclíčky tváří, jsou jiné značky, kde preclíky vypadají opravdu jako preclíky, třeba Vest, český výrobek, nebo Lorenz, ty jsem si přivezl z Řecka – obojí doporučuji.