Tyhle ploché špagety už jsem vyzkoušel. Když jsem s tím vylezl do světa na toprecepty.cz, sklidil jsem kritiku, že jim říkám linguiny a ne linguine. No, je to stejné jako vařit špagety a ne spaghetti, byť je to totéž, ale tu výtku, že jsem si mírně počeštil ploché špagety prostě neberu. Ale nehádám se a pro klid duší volím název linguine. Umíte to správně vyslovit? Hlavně, že se vaří stejně jako všechny těstoviny. A u těchto od Panzani je al dente 11 minut.
Linguine se slaninou, rajčaty a parmezánem
Potřebujete: |
- 100 g anglické slaniny
- 120 g těstovin linguine
- 10 cherry rajčat
- 2 stroužky česneku – rozmáčkneme plochou stranou nože a posekáme
- 1-2 lžičky citronové šťávy
- hrst hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, takže si počkáme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme dokřupava.
- Slaninu dáme stranou, na pánev dáme nasekaný česnek a po chvilce na čtvrtinky nakrájená rajčata, přilijeme lžíci až dvě vody, ve které jsme uvařili těstoviny a provaříme asi tak 2 minuty.
- Přidáme osmaženou slaninu. Promícháme.
- Do směsi přidáme scezené těstoviny a parmezán. V závěru osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.