Marinovaná cherry rajčátka | Rychlé a skvělé
Potřebujete: |
- 250 g cherry rajčat
- 50 ml olivového oleje
- 1 citron – potřebujeme jen na šťávu
- 1 bobkový list – rozlámeme
- 4 chilli minipapričky (nebo 1 velkou) – hrubě nasekáme
- 2 větší špetky soli
- 1 větší špetku pepře
- 2 stroužky česneku – jemně nakrájíme nebo nasekáme
Jednotky:
Jak na to:
- Cherry jemně nařízneme ostrým nožem křížem na spodní části.
- Rajčátka dáme do vařící vody a necháme vařit 30 vteřin.
- Vyjmeme z horké vody a ponoříme do misky s ledovou vodou. Je dobré do studené vody ještě přidat kostky ledu.
- Vyjmeme z vody a odstraníme slupku, která už se z velké části uvolnila. Slupky vyhodíme.
- Připravíme si marinádu. Smícháme olej se šťávou z celého citronu, chilli, česnek, sůl, pepř a nalámeme bobkový list. Vše dobře promícháme.
- Olejovou marinádu nalijeme na rajčátka a necháme marinovat nejméně 20 minut. A můžeme servírovat. Ve sklenici vydrží v chladničce určitě přes týden.