Ředkvičky

Nakládané ředkvičky | Obložte si sendvič pikantní zeleninou

Ředkvičky buď musíte hned sníst, nebo je využít v salátu. Nebo je také můžete naložit. Dobře víte, že zavařování je obor, kterému se zatím úspěšně vyhýbám. Možná k mé smůle. Ale několik naložených položek už tady máme. Třeba pánské okurky jednadvě. Nebo také naloženou obloženou okurku. U té se strhla diskusní mela na topreceptech, kde jsem ji ukázal. Že se tam tolik pepře nesluší dát. Zatímco já si pochutnával na nášupu, ostatní mudrovali a kroutili hlavou. Nevěřícně, že trvám na svém. Tak se tentokrát pustíme do nakládání ředkviček. Sluší jim to náramně na sendvičích, nebo tak. Jestli chcete někoho překvapit, pusťte se do toho. Ale stejně tak udělejte, když si prostě chcete jenom pošmáknout.

Bageta zdobená ředkvičkami
Bageta s česnekovou pomazánkou a nakládanými ředkvičkami

Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut
Doba přípravy
15 minut
Potřebujete samozřejmě svazek ředkviček, obvykle je jich víc než deset, na váze se ukázalo 320 g. pak ještě ocet, cukr, sůl a lecjaké koření. Proč lecjaké? Záleží na vás, jakou chuť si chcete vytvořit. Můžete nasadit vinný ocet, jablečný ocet nebo lihový. A proč nezkusit sladit medem? A když si budete připravovat nálev, neděste se, radši ať vám trošku zbyde, než, aby se nedostávalo.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut
Doba přípravy
15 minut
Potřebujete samozřejmě svazek ředkviček, obvykle je jich víc než deset, na váze se ukázalo 320 g. pak ještě ocet, cukr, sůl a lecjaké koření. Proč lecjaké? Záleží na vás, jakou chuť si chcete vytvořit. Můžete nasadit vinný ocet, jablečný ocet nebo lihový. A proč nezkusit sladit medem? A když si budete připravovat nálev, neděste se, radši ať vám trošku zbyde, než, aby se nedostávalo.
Nakládané ředkvičky | Obložte si sendvič pikantní zeleninou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Ředkvičky očistíme.
    Ředkvičky
  2. Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky.
    Nakrájíme ředkvičky
  3. Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme.
    Nálev svaříme
  4. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na horní vrstvu ředkviček.
    Naskládáme ředkvičky
  5. Na vrstvu červené cibule dáme lžičku chilli vloček, lžičku celého černého pepře a lžičku hořčičných semínek. Přidáme bobkový list. Množství nám vyšlo na dvě sklenice.
    Koření
  6. Zalijeme zálivkou až po okraj a pevně uzavřeme. Necháme vychladit na pokojovou teplotu a pak uložíme do ledničky. Občas přetočíme dnem vzhůru a vrátíme zpět. Můžeme konzumovat okamžitě, ale v ledničce nám vydrží naložené ředkvičky několik dní i déle.
    Zalijeme zálivkou
  7. Naložené ředkvičky podáváme třeba na sendviči nebo obloženém chlebu.
  8. Obložený toast
  9. Nakládané ředkvičky můžete přidat třeba na bagetu s česnekovou pomazánkou
    Bageta s pomazánkou z česneku a ředkvičkami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..