A je to tady zase! Moje oblíbená kuřecí křídla. Zkouším nejrůznější varianty a pořád nějak nemám dost. A protože v jednoduchosti je síla, půjdeme stezkou rovnou, přímou a bez kamínků. Už tu máme podobný recept, kde halím křidélka do kypřícího prášku do pečiva, nebo také do škrobu (ochucené cajunským kořením), tak tentokrát sáhneme po mouce. Ve druhém plánu si můžeme ještě křidélka ozvláštnit ve stylu Buffalo. I ta tu máme, jen připravovaná na oleji. Takže v tomto receptu olej škrtáme, budeme mít křidélka vlastně dietní. A budou chutnat, to si pište!
Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 10 minut |
Doba vaření |
50 minut |
|
|
|
Nejlepší křupavá kuřecí křidélka | Další porce křidélek bez oleje
Potřebujete: |
Křídla
- 350 g kuřecích křídel
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžičku pepře
- 1 lžičku soli
Omáčka
- 1/3 šálku chilli omáčky - zkuste třeba tu sladkou od Vitany
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 lžičku granulovaného česneku
Jednotky:
Jak na to:
Pečená křídla
- Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech.
- V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Promícháme, aby mouka obalila maso.
- Dáme na pečicí papír rozložený na plechu a pečeme při 200 °C asi 45 až 50 minut, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá.
- Po 20 minutách křídla obrátíme.
- Pečeme ještě 20 minut, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.
- Tak tady se můžete zastavit. Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem. Ale, když se pustíte ještě do následující omáčky, nebudete litovat.
Omáčka na Buffalo křidélka
- V malém rendlíku promícháme 1/3 šálku chilli omáčky, 2 lžíce másla, 2 lžičky worcestrové omáčky a 1 lžičku granulovaného česneku; přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla; necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.
- Nalijeme chilli omáčku do rendlíku.
- Přidáme worcester.
- Přidáme česnek.
- Přidáme máslo.
- Rozpustíme, promícháme, přivedeme k varu.
- Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- V omáčce obalíme kousky křídel.
- Podáváme třeba s dalamánkem.