Bramboráčky nebo placičky trochu jinačí? Zkusme to druhé. Na bramboráky z kysaného zelí a uzeného už tady recept mám. Takže je na čase jít kousek dál.
Placičky z kysaného zelí, sýra a pikantních klobásek
Potřebujete: |
- 150 g hladké mouky
- kypřící prášek do pečiva
- 2 vejce
- 250 ml podmáslí
- 270 g kysaného zelí nasekáme na menší kousky
- 120 g strouhaného sýra Gouda
- 150 g pikantní klobásy
- černý pepř drcený nahrubo
- olivový olej
- hladkolistou petržel
- pažitku
- tomatové chutney na servírování
Jednotky:
Jak na to:
- Do mísy dáme hladkou mouku s trochou kypřícího prášku, vejce a podmáslí a vše promícháme do jednolité hmoty.
- Přidáme nastrouhaný sýr, kysané zelí nasekané na menší kousky, klobásku nakrájenou na drobné kousky, nasekanou petrželku a pažitku. Vše důkladně promícháme.
- Pečeme na troše oleje v lívanečníku nebo na pánvičce na středním ohni asi 6 minut, v polovině otočíme.
- Placičky posypeme drceným pepřem a podáváme s rajčatovým chutney.