Sérií salátů si nejspíše vysloužím příhodnou přezdívku. Ale co na tom. Hlavní je, že je to osvěžující jídlo. A to je podstatné.
Ředkvičkový salát s okurkou a červenou cibulí | Osvěžující večeře
Potřebujete: |
- 1 salátovou okurku
- 1 svazek ředkviček – tak asi 10 ředkviček
- 1 červenou cibuli
- 1/4 šálku řepkového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžičku cukru
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2 špetky mletých chilli vloček
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si základní ingredience.
- Okurku podélně zbavíme škrabkou střídavě části slupky. Pak ji nakrájíme na slabá kolečka. Stejně nakrájíme ředkvičky. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky.
- Zeleninu promícháme, dáme do umělohmotného boxu a necháme v ledničce vychladit. Stačí 60 minut.
- Smícháme olej s octem, cukrem, solí, pepřem a chilli.
- Vychlazenou zeleninu zalijeme připravenou zálivkou.
- Opatrně dobře promícháme.
- Hotovo. Můžeme podávat.
