Hotovo

Špekáčky se zelím na pivu | Rychlá jízda k večeři

Špekáčky začínají být zajímavé, zase se do nich vrátilo maso. Alespoň do některých, které spíše koupíte u řezníka.  Můžeme vyrazit za humna, ulomit patřičný klacek, nařezat a na ohýnku opékat na ježka. Jenže, kde dneska máte humna. A také, ono to s tím ohýnkem v přírodě to není nijak jednoduché. Na balkoně tohle provozovat nedoporučuju, snad na zahrádce, máte-li. Ale můžeme si špekáčky připravit i jinak, sice bez ohýnku.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
23 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
23 minut
Jednoduché jídlo v jedné pánvi, máte hotovo za dvacet minut. Tak jo, suma sumárum, večeře může být na stole do půl hodiny. No, nekupte to.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
23 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
23 minut
Jednoduché jídlo v jedné pánvi, máte hotovo za dvacet minut. Tak jo, suma sumárum, večeře může být na stole do půl hodiny. No, nekupte to.
Špekáčky se zelím na pivu | Rychlá jízda k večeři
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
    Vše si připravíme
  2. Nakrájíme špekáčky na kolečka a brambory na kostičky.
    Nakrájíme
  3. Rozehřejeme si olej a na střední teplotě opečeme špekáčky z obou stran. Teplotu volte střední, nechceme mít přece cosi, co připomíná dřevěné uhlí. Stačit by měly asi 3 minuty. Dobře opečené špekáčky vyndáme z pánve a dáme stranou.
    Opečeme špekáčky
  4. Do pánve, kde byly ještě před chvilkou špekáčky, dáme brambory a opékáme je dozlatova.
    Brambory také opečeme
  5. Přilijeme do opečených brambor pivo.
    Přidáme pivo
  6. Přidáme ještě zelí a vše promícháme.
    Zelí také přidáme
  7. Nezapomeňte přidat také celozrnnou hořčici. Záleží na vás, zda jenom jednu lžičku nebo dvě. Dobře promícháme a vaříme na střední teplotě asi 2 minuty.
    Přidáme hořčici
  8. Pánev zakryjeme a ještě podusíme asi 3 minuty.
    Podusíme
  9. Vrátíme do pánve špekáčky, promícháme a vaříme ještě asi 10 minut.
    Přidáme špekáčky
  10. Ve finále posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a necháme chvilu na vypnutém vařiči dojít.
    Přidáme petrželku
Tip:

Pokud zrovna nemáte nebo nechcete špekáčky, můžete je zaměnit s libovolnou klobásou nebo i točeným salámem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..