Pošírované kuře není vařené maso, je pošírované – je lehké, šťavnaté a křehké. Využijete ho do těstovin, salátu i jako samostatné hlavní jídlo. Stehenní řízky to zjemnění moc nepotřebují, to spíše kuřecí prsa, která bývají sušší. Stehenní řízky takto připravené jsem potřeboval pro tortilové píšťaly.
Základní pošírované kuřecí stehenní řízky | Východisko k dalším jídlům
Potřebujete: |
- 1 citron
- 18 kuliček pepře
- 350 g kuřecích stehenních řízků
- hladkolistou petržel nemáte-li po ruce dejte tu sušenou
Jednotky:
Jak na to:
- Do kastrolu dáme tolik vody, aby kuřecí maso bylo ponořeno. Přidáme na plátky nakrájený citron a kuličky pepře spolu s petrželí. Přivedeme k varu.
- Pak stáhneme plamen a necháme vařit asi 3 minuty.
- Přidáme kuřecí maso. Vaříme těsně pod bodem varu 8 minut.
- Odstavíme a necháme 15 minut stát.
- A teď s tím masem můžete kouzlit. Pro uvedený recept na tortilové píšťaly budeme trhat.