Někdy se to přiházívá, že nevíte coby. Tuhle něco překáží tomu, abyste se pustili do večeře, ale bylo by dobré, kdyby na zmar nepřišly suroviny, které zbyly a dlouho zbývat nemohou. Takže po ptačí roládě mi zbyly vařené brambory, dost anglické slaniny, a také na svoji šanci čekala ještě rajčata i jarní cibulka. Takže náhradní program: sebereme všechno a dáme dohromady.
.
Potřebujete:
anglickou slaninu
vařené brambory ve slupce
jarní cibulku
vejce
rajče
kmín
sůl
pepř, nebo směs pepřů
olej
Množství záleží na počtu strávníků i na množství surovin, to odhadnete, takže i tentokrát žádné míry a váhy.
Jdeme na to:
Na pánvi osmahneme nasucho slaninu pokrájenou na kostičky nebo proužky. Přidáme pokrájenou cibulku a osmahneme. Zakápneme trochou olivového oleje a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Osolíme, opepříme, přidáme trochu kmínu. Zamícháme, aby se vše dobře osmahlo, ale nespálilo. Trvá to pár minut, tak 5 nebo 8. Slanina mírně zesklovatí, pustí tuk. Přidáme na osminky nakrájené rajče, které ještě předtím posolíme a necháme chvilku odležet. A přidáme do pánve. Chvíli orestujeme a přidáme vejce, osolené a opepřené. Pánev už můžeme sundat z vařiče, vajíčka se oddělají. Promícháme, ale chvilku necháme ještě péct, aby se omeleta dobře propojila.
Hotovo!
Dobrou chuť.