Tenhle recept je doplňkem pro Richardovy koule s marmeládou z červeného zelí. Je to varianta s kuskusem a dipem z jogurtu, okurky a kopru. Recept na koule najdete tady, ale dip má svůj speciální. Prý je lepší než všechny ty proklaté asijské omáčky. Sorry, ty asijské mám také rád! U mě nic neprohrály, ale tahle okurková se dost povedla.
Masové koule s kuskusem.
.
Potřebujete:
salátovou okurku
kelímek smetanového jogurtu
kelímek zakysané smetany
čerstvý kopr
citronovou šťávu
sůl
pepř
Jak na to:
Okurku nakrájejte na drobno, kopr nasekejte. Smíchejte s jogurtem, zakysanou smetanou, přidejte trochu citronové šťávy, a nezapomeňte přidat nasekaný kopr. Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a nechte vychladit.
Připravte si kukus podle návodu na obalu. To je šup šup.
Koule z mletého masa servírujeme na kuskusu, přelijeme okurkovým dipem.
Hotovo.
Dobrou chuť.
KROK SUN KROK
Nakrájíme okurku na drobné kostičky, smícháme jogurt se zakysanou smetanou, všechno pak dobře promícháme.
Přidáme sůl a pepř…
…a nezapomeneme přidat nasekaný kopr. Málem jsem ho nepřidal, ale v hodině dvanácté jsem zahlédl připravený kopr. Takže přišel ke slovu. Omáčka je s koprem skvělá, ale zase na druhou stranu – kdo nemá rád kopr, může se bez něho obejít. Záleží na volbě.