Tenhle recept je doplňkem pro Richardovy koule s marmeládou z červeného zelí. Je to varianta s kuskusem a dipem z jogurtu, okurky a kopru. Recept na koule najdete tady, ale dip má svůj speciální. Prý je lepší než všechny ty proklaté asijské omáčky. Sorry, ty asijské mám také rád! U mě nic neprohrály, ale tahle okurková se dost povedla.
Masové koule s kuskusem.
.
Need:
salátovou okurku
kelímek smetanového jogurtu
kelímek zakysané smetany
čerstvý kopr
citronovou šťávu
salt
pepper
How do you:
Okurku nakrájejte na drobno, kopr nasekejte. Smíchejte s jogurtem, zakysanou smetanou, přidejte trochu citronové šťávy, a nezapomeňte přidat nasekaný kopr. Osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte a nechte vychladit.
Připravte si kukus podle návodu na obalu. To je šup šup.
Koule z mletého masa servírujeme na kuskusu, přelijeme okurkovým dipem.
Finished.
Enjoy your meal.
KROK SUN KROK
Nakrájíme okurku na drobné kostičky, smícháme jogurt se zakysanou smetanou, všechno pak dobře promícháme.
Přidáme sůl a pepř…
…a nezapomeneme přidat nasekaný kopr. Málem jsem ho nepřidal, ale v hodině dvanácté jsem zahlédl připravený kopr. Takže přišel ke slovu. Omáčka je s koprem skvělá, ale zase na druhou stranu – kdo nemá rád kopr, může se bez něho obejít. Záleží na volbě.