Měl jsem v plánu mušle, ale časový posun během dne eliminoval všechny nápady a zkracoval šanci dobýt pevnost Večeře. A najednou přišla nečekně hodina H a začal jsem se rozhlížet po tom, co se bez výrazných nových investic uvařit. Volba padla na konzervy tuňáka v olivovém oleji. Trochu jsem zaváhal, protože tuňák byl, jak říkají Maďaři, chili paprikával, čili s papričkami chilli. Kevin Costner by byl určitě nadšený, byla to jeho značka. Tak jo, proč ne s chilli.
Zapečený tuňák v keramické misce. Můžete rovnou položit na stůl.
.
Potřebujete:
3 konzervy tuňáka po 80 g
kousek másla
těstoviny
smetanu
1 vejce
sůl
pepř
čerstvý tymián
plátkový sýr, musel jsem si vystačit s 30% eidamem
1 rajče
Jak na to:
Těstoviny uvaříme v soli, zapékací misku vymažeme lehce máslem, položíme vrstvu těstovin, pak přidáme okapaného tuňáka. Opravdu doporučuji tuňáka okapat, protože jinak si olej dělá v misce co chce a zcela jistě to pak v kuchyni bude vypadat jako na fotbale při řádění rowdies s dýmovnicemi.
Na vrstvu tuňáka položíme plátky rajčete, mírně osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu těstovin. Navrch položíme snítky tymiánu a poklademe na nudličky nakrájeným plátkovým eidamem.
Do kelímku se smetanou vyklepneme vejce, rozmícháme vidličkou a zalijeme směs tuňáka a těstovin.
Zapékáme při 180 °C asi 12 minut, aby se sýr rozpustil a zezlátnul.
Hotovo.
Dobrou chuť.
Pene a kolínka zapečená s tuňákem.