Tohle by mělo být rychlé, svěží a skvělé, dumal jsem co dneska vložím do dne za jídlo, když zrovna na nic složitého nemám sílu. Takhle jsem kuřecí játra ještě nedělal, je na čase jít dál…
.
Potřebujete:
300 g kuřecích jater
1 červenou cibuli
2 lžíce hladké mouky
snítky čerstvého tymiánu (asi tak na polévkovou lžíci)
sůl
pepř
listovou petržel
cherry rajčátka (pokrájená na čtvrtky, při krájení uvidíte kolik bude potřeba)
4 lžíce olivového oleje + 1 lžičku na salát
3 lžičky balsamikového octa
kousek másla
Jak na to:
Očistíme si játra, opereme a osušíme v papírové utěrce. Do mikrotenového sáčku vložíme játra, vsypeme mouku, přidáme sůl a pepř a lístky tymiánu. Uzavřeme a protřeseme, aby se játra dobře směsí obalila.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme obalená játra, asi tak minutu až dvě z každé strany. Měla by být zvnějšku pěkně opečená a uvnitř růžová. Dáme stranou.
Zmírníme teplotu a do pánve se zbylým olejem dáme 2 lžičky balsamikového octa a kousek másla, rozpustíme, promícháme. Dáme stranou.
Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky, nasekáme listovou petržel a cherry rajčátka překrájíme na čtvrtky nebo ty menší na půlky. Stačilo jich osm. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku balsamikového octa a lžičku olivového oleje, promícháme.
Při servírování porci jater pokapeme trochou směsi oleje, balsamikového octa a másla. Přidáme salát a podáváme s opečenou bagetkou.
Hotovo.
Dobrou chuť.
KROK SUN KROK