Pořád jenom maso? Pardon, tentokrát by to mohlo být polehčující okolností, plníme papriku a tak mi připadá, že jsme na její masitou náplň nějak navyklí. Ale nebude to nic tonoucího v omáčce. Vlastně je to taková lehká večeře.
.
Potřebujete:
2 velké žluté papriky, barva zase není tak podstatná, takže můžete sáhnout po červené či zelené, já si zvolil žlutou
20 g másla
1 lžíce olivového oleje
olivový olej ve spreji
1 pórek (pro 2 bude stačit asi část 10 cm)
75 g rýže Arborio
300 ml kuřecího vývaru
100 g mletého masa
40 g strouhaného parmezánu
čerstvou bazalku
Jak na to:
Paprikám uřízneme horní část, bude sloužit jako poklička. Papriky zbavíme semínek i membrány. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, postříkáme olivovým olejem ze spreje, posolíme a opepříme. Přiklopíme na ně vršky a pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Potom sundáme vršky z paprik a ještě dopečeme asi 5 minut. Teplotu zmírníme na 180 °C.
Mezitím si rozhřejeme máslo a olej na střední teplotě, přidáme na drobno nakrájený pórek a restujeme asi 3 minuty, aby pórek změkl, pak přidáme rýži a promícháme. Restujeme asi 2 minuty, aby rýže zesklovatěla. A teď přidáme trochu teplého kuřecího vývaru a promícháme. A trochu redukujeme, další dávkou vývaru vše opakujeme. Občas promícháme, dejme rýži potřebný čas, aby se udělala, což by mělo trvat asi 20 minut. Takže přiléváme, mícháme, redukujeme. Potom přidáme mleté maso, nasekanou bazalku a parmezán. Promícháme, osolíme a opepříme.
Do pečených paprik rozdělíme náplň a pečeme 20 minut, pak ještě na papriky přiklopíme „pokličky“ vršků a necháme péct 5 minut.
Před servírováním posypeme nasekanou bazalkou. Můžeme podávat takto nebo k paprice přidat list salátu.
Hotovo.
Dobrou chuť.
KROK SUN KROK