Takové obyčejné jídlo, že se nám z toho zatočí hlava. Sáhnu po nich vždycky, když už jsem vyčerpal všechny přílohy a k některým jídlům prostě sedí. Bez nich je to jiné, proč ne? Ale s nimi to je jiné!
.
Potřebujete:
brambory, žlutomasé jsou chutnější a lépe vypadají
mléko, které si ohřejeme
máslo
jarní cibulku
slaninu
kmín
sůl
máslo
Jak na to:
Další recept, kdy si množství určíte sami. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme do měkka.
Slaninu nakrájenou na kostičky necháme chvíli na pánvi, aby zesklovatěla, pak k ní přidáme trochu másla a najemno nakrájenou jarní cibulku. I to zelené, ne že ne!
Brambory slijeme a rozšťoucháme, přidáme trochu ohřátého mléka, vmícháme k nim cibulku se slaninou a dosolíme.
Hotovo!
Dobrou chuť.