Už jsme tu měli něco podobného, tentokrát ovšem místo preclíků nasadíme tortillové chipsy s příchutí chilli. Může to být skvělá chuťovka na večírek. Dá se totiž v krátkém čase připravit větší množství. A není to smažené!
.
Potřebujeme:
kuřecí stehenní řízky
tortillové chipsy s příchutí chilli
hladkou mouku
olivový olej ve spreji
vejce
sůl
Jak na to:
Předehřejeme troubu na 200 °C. Chipsy nasekáme v mixeru, prostě si vyrobíme pikantní strouhanku.
Řízky nakrájíme na kousky, případně osolíme. Ale pozor, torillové chipsy jsou nejenom pikantní, ale také slané! Takže je ochutnejte a podle toho solte nebo nesolte. Vejce rozšleháme. Na dva stehenní řízky spotřebujete jedno, takže pokud máte zálusk na větší množství, přidejte. Metoda je stejná jako s trojobalem, takže je to jasné.
Nejdříve obalíme kousky kuřecího masa v mouce a pak v rozšlehaném vejci. Pak obalíme v drcených chipsech.
Dáme na plech vyložený pečícím papírem, mírně posprejujeme olejem, poklademe kuřecí kousky a pečeme 20 minut. Otočíme a dopečeme v troubě, kterou vypneme.
Hotovo.
Dobrou chuť.
Jo, k tomu se samozřejmě nějaký skvělý dip nebo pikantní omáčku.