Míchávám's diverse cuisine, but this time going into the pea soup of frozen peas. I added to the title adjective “Czech”, because peas, I chose the freezer in the supermarket named Czech peas. Nothing else in it therefore look.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
Need: |
- 1 spoon butter
- 1 spoon olivového oleje
- 1 cibuli
- 1 handful hladkolisté petržele
- 350 g mraženého hrášku
- 750 ml kuřecího vývaru
- 3 plátky bacon
- 1 plátek toastového chleba
- handful chives
- salt
- bílý mletý pepř
- Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a celer. Vaříme tak 6 minutes, aby zelenina dobře změkla.
- Přidáme nasekaný česnek a nasekanou petržel, restujeme tak asi 20 vteřin, aby se základ pěkně provoněl.
- Přidáme mražený hrášek a vývar. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 10 until 15 minutes.
- Ponorným mixerem rozšleháme na pyré. Salt and pepper. Jen si dávejte při mixování horké polévky pozor, abyste místo večeře nemuseli vyhledat lékaře. Opaření je snadné a nebývá milé.
- Na rozpálené suché pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. just as 3 until 5 minutes. Pak dáme slaninu stranou a na vypečeném tuku opečeme malá kolečka vykrájená z toastového chleba.
- Podáváme s opečeným chlebem, posypeme slaninou a dozdobíme nasekanou pažitkou.
Quick cucumber salad with peppers
So again Salad. Whether I have something light for dinner, otherwise I would have had to replace wardrobe. No, to trochu přeháním, but this salad you can prepare a dinner or serve it - like salad.
Zeleninové saláty jsou opravdu pro začátečníky, nic složité, nic, co by se dalo připálit a tak... Zkuste tento salát s okurkou a dvěma barvami paprik. Protože jsem hospodář a zbyly mi půlky paprik z přípravy svižných kuřecích jater s kapary, tak bylo vlastně docela jasné, že tohle nemůže skončit jinak než dalším receptem. S octem se tentokrát mírním, takže ředím vodou. |
Need: |
- 1/2 cucumbers
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 red onion
- 1/3 šálku apple cider vinegar
- 2 lžíce cukru
- 2 špetky soli
- 2 špetky pepře
- 2 špetky mletých chilli vloček
- vodu
- Okurku nakrájíme na jemnější kolečka, papriky na drobné kousky, cibuli na čtvrtměsíčky a půlměsíčky. K 1/3 šálku jablečného octa přilijeme vodu, abychom měli 1/2 šálku tekutiny. Přidáme cukr, salt, pepper, chilli a dobře promícháme, aby se cukr se solí rozpustily.
- Do uzavíratelného boxu dáme promíchanou zeleninu, přelijeme octovou zálivkou, uzavřeme a třepáním promícháme. Dáme tak na 10 minut do chladu.
- Přendáme salát z boxu do misky nebo misek a podáváme.
Svižná kuřecí játra s kapary
Měl to být recept na játra na toastu, ale proměníme ho na játra s dušenou rýží. Každý už asi nějak játra připravoval, často jako přírodní, což je označení, které nějak nechápu, ale budiž. Berme to tak, že by tentokrát mohly přírodní složku zastupovat zejména kapary.
Need: |
- 340 g chicken liver
- 1 cibuli
- 3 lžičky flotsam
- 2 lžičky sherry octa
- 2 lžíce oleje
- 350-400 ml kuřecího vývaru
- 1 spoon cornstarch
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce hladké mouky
- handful hladkolisté petržele
- 1 větší špetku cayenne pepper
- salt
- pepper
- rýži
- butter
- Liver cleanse the tendons, opereme and dry. Mix a tablespoon of flour with a large pinch of cayenne pepper and liver in this mixture, wrap. Salt and pepper.
- Coarsely chop the parsley, chop the onion and capers drain.
- On the hot oil and fry the liver, asi tak 5 minutes, that the fried. aside the.
- boil (dusit) rýži. In boiling water, add rice ratio 1 part and rice 1 and a half part water and cook 5 minutes, then add salt, add peanut butter, Cover and simmer very low heat, so the rice has absorbed all the water, tak asi 8 until 10 minutes.
- Do we put the pan mixture of onions, capers and parsley and sauté. I guess 4 minuty.
- Add the broth and when everything comes to a boil, add in 2 tablespoons of water have been mixed cornstarch and sprinkle it with sherry vinegar. All simmer for about 5 minutes. If the sauce is too thick, add a little broth or water, and then while still simmer.
- Return to pan the liver, Cover and heat.
- Podáváme s dušenou rýží.
Restované kuře se zeleninou | Asijská kuchyně jen tak z hlavy
Některé věci se dají okoukat, vykoukat i kopírovat, ale tenhle recept se rodil postupně v hlavě, podle toho, co mám po ruce nebo lze ještě dokoupit za rohem. So we go into the recipe with an Asian touch,cs. Besides chicken thigh fillet we use two color peppers, green beans, scallions, pak choi and garlic. And I will not miss soy sauce!
Need: |
- 400 g chicken thigh fillet
- 1/3 šálku soy sauce
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- salt
- pepper
- 3 cloves garlic
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1 red onion
- 1 scallions
- 2 handful green beans
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 bulv the pak choi
- 2 lžíce vody
- rýže
- Prepare meat, which cut into strips. Salt and pepper. Mix soy sauce, oyster and this mixture we load meat. Let stand at room temperature 15 minutes. Peppers cut into strips, pak choi rid of the lower portion of the stalk and cut across into pieces, finely chop garlic. Red onion překrojíme half lengthwise and crosswise cut wedges. Boil rice.
- Heat 2 tablespoons oil in wok and fry marinated pieces of meat. (A marinade set aside.) Like that 5 until 6 minutes. Remove the meat from the pan and set aside.
- Add a tablespoon of oil and fry the chopped garlic. Just 1 minutes.
- Add chopped vegetables: cibuli, papriky, pak choi and solve 3 minuty. Then add the green beans (They can be frozen), pour in 3 tablespoons marinade and 2 tablespoons water. Add to about 2cm pieces chopped scallions. Simmer yet 5 until 6 minutes, to soften vegetables.
- Vegetables into the pan to come back meat, Stir and cook another so 4 minuty.
- Podáváme s rýží.
About pak choi, this vegetable, which smells a bit like turnip, but it is already měkkoučká tady the speech.