Nápad byl jasný: nějakou sváteční večeři. Nic bombastického, vždyť je to na jmeniny, ale zase nic tak obyčejného jako chleba namazaný hořčicí. Kroužil jsem obchodem a ulovil lososa. To by šlo. Tak si dáme rybičku. No, jenom filet, celá by byla za celou gáži, to zase ne. Přiznejme si, že to byl jistý risk, ale oslavenec si chrochtal. Ani nějak nepostřehl, že je v tom pomeranč.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
25 minutes |
|
|
|
- Porci lososa dejte so umělohmotného boxu, překrojte citron i pomeranč a vymačkejte na rybu.
- Přidejte olej, osolte a opepřete podle chuti. Nechte v chladu marinovat alespoň půl hodiny.
- Mezitím si uvařte brambory. Vařím je v osolené vodě s trochou kmínu. Podle velikosti jim dejte čas. So 20 minut určitě.
- Marinovaného lososa zabalíme do alobalu. Do balíčku přidáme rozmarýn. Trochu ještě přelijeme marinádou.
- Dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C. Bake 10 minutes. Pak balíček s alobalem otevřeme a přepneme na gril, tak na 2 until 3 minuty. Když se vám to nezdá, dejte ještě 3 minuty navíc. Záleží na výkonu trouby a zdatnosti grilu. Ale doporučuji hlídat. Pečeme ve střední části trouby.
- Brambory mezitím osmahneme na másle. Malé brambory připravuji celé, velké je dobré překrájet.
- Lososa podáváme s bramborem, můžete přelít bylinkovým dressingem s jogurtem.
Mackerel baked with potatoes | Variace na známé téma
Už tu máme podobné kousky dovádění s makrelou.Třeba retro or rybářský experiment čis paprikou a rajčaty.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 30 minutes |
Cook Time |
45 minutes |
|
|
|
- Brambory uvaříme ve slupce a po mírném vychladnutí oloupeme. just as 20 minutes, je to započítáno v čase na přípravu.
- Nachystáme si všechno, What we need. Z makrely pak vybereme maso.
- Zapékací misky vymažeme máslem. Na dno poklademe na plátky nakrájené brambory.
- Poklademe vrstvou na půlměsíčky nakrájenou cibuli.
- Přidáme vrstvu makrely.
- Opepříme.
- Překryjeme další vrstvou brambor. Navrch položíme kousek másla a dáme do trouby předeřáté na 220 °C. Teplotu stáhneme na 200 ° C and bake 25 minut nebo dokud brambory nezačnou zlátnout. I like, když mají brambory tu zlatavou kůrčičku. Ona změkne v momentě, kdy uděláte další krok. Ale chuťově to tam zůstane.
- Mezitím rozmícháme zakysanou smetanu s vejci a trochou mléka.
- Dobře prošleháme.
- Opepříme a osolíme.
- Zalijeme smetanou brambory s makrelou.
- Dáme zpět do trouby a pečeme 15 minutes.
- Finished.
- served. Třeba s pikantním okurkovým salátem.
Spicy cucumber salad,,cs,So a little Asian wave,,cs | Tak trochu asijská vlna
cucumber salad, those are never enough,,cs,A & nbsp; can still be different than the good classic,,cs,A & nbsp; are also good,,cs,It's a sharper affair,,cs,you can lose it,,cs,you should omit the chili pepper,,cs,i & nbsp; so it will be interesting for your taste,,cs,Chop the cucumber even with the skin on the thin slices,,cs,We cross the red onion in half and & nbsp; cut across the fine moons,,cs,We garter the garlic,,sk,Mix garlic with & nbsp; honey,,cs,Add sesame oil,,cs,Add rice vinegar,,cs,Stir in the mix,,cs,Mix the cucumber with onions,,cs,you can still add finely chopped chili peppers,,cs. A pořád mohou být jiné než ta dobrá klasika. A také jsou dobré.
Need: |
- 1 salátovou okurku
- 1 red onion
- 3 cloves garlic
- 1 chilli papričku
- 1 spoon rýžového octa
- 1 spoon sezamového oleje
- 1 spoon honey
- chilli vločky
- Okurku nakrájíme i se slupkou na tenké plátky.
- Červenou cibuli překrojíme na polovinu a napříč nakrájíme jemné měsíčky.
- Česnek nasekáme nadrobno.
- Česnek smícháme s medem.
- Přidáme sezamový olej.
- Přilijeme rýžový ocet. Všedobře promícháme.
- Promícháme okurku s cibulí, můžete ještě přidat najemno nakrájenou chilli papričku.
- Salát zalijeme zálivkou a ochutíme ještě mletými chilli vločkami. We'll chill.
- Podáváme samostatně nebo jako přílohu k zapékaným pokrmům.