Do polévky je to téměř povinnost. Játrové knedlíčky jsou přece oblíbenou zavářkou do polévek, zejména hovězího, případně drůbežího vývaru. Polévka s játrovými knedlíčky je tradičním slavnostním pokrmem, který má své místo na svatbách, oslavách narozenin a při dalších významných událostech. Bývá v hospodách uváděna v menu jako první a hlavně se objevuje dost často.
Liver preserve | Dumplings, how they should be
Need: |
- 200 g chicken liver
- 200 g strouhanky
- 2 egg
- salt
- majoránku
- pepper
- mace nebo oříšek
- 2 cloves garlic
Units:
How do you:
- Kuřecí játra nameleme nebo nasekáme. A nebo naškrábeme. Helpful in this, jakou konzistenci mají mít.
- add the breadcrumbs.
- Přidáme vejce.
- Přidáme utřený česnek. Osolíme a přidáme všechno koření.
- Toss.
- Někdy je lepší si pomoci rukou, kterou směs prohněteme. Nebo rovnou zapojte obě.
- Pokud je směs více suchá, zakápneme trochou vody. A opět prohněteme mokrýma rukama.
- Let it rest for a while. Můžete vyválet rukama drobné knedlíčky. Nebo použít tvořič kuliček z Tescomy. Pokud někomu opravdu funguje, dejte mi vědět. Třeba dělám něco špatně. Třeba...
- ready. Teď už jen zavařit do polévky...
