Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Fantastická kuřecí křídla na Fantě | Proč to nezkusit?
Někoho to zarazí, někoho možná i pobouří, ale proč to nezkusit. Už tady máme křídla s colou a bylo to fajn. Můžete se mnou kolaborovat, můžete laborovat. Příště zkusím nasadit rovnou pomerančovou šťávu. Uvidíme, jak se křídla zkaramelizují.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + marinování
Doba vaření
90minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + marinování
Doba vaření
90minut
Jasně, narazil jsem na inspiraci u mých oblíbených Australanů. Tohle jídlo není pro Hilton. Ani hotelový řetězec ani pro barbie Paris. Jen pozor, je to jídlo nasladko. Někteří to zapuzují. Sladké maso? No, zkuste a uvidíte, že nejde o záležitost zabalenou v cukru.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + marinování
Doba vaření
90minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + marinování
Doba vaření
90minut
Jasně, narazil jsem na inspiraci u mých oblíbených Australanů. Tohle jídlo není pro Hilton. Ani hotelový řetězec ani pro barbie Paris. Jen pozor, je to jídlo nasladko. Někteří to zapuzují. Sladké maso? No, zkuste a uvidíte, že nejde o záležitost zabalenou v cukru.
Fantastická kuřecí křídla na Fantě | Proč to nezkusit?
Křídla opereme, rozdělíme v kloubu. Můžete ostranit ty konce, které stejně nenabídnou ani slzu masa.
Křídla dáme do boxu.
Zalijeme limonádou.
Přidáme sojovou omáčku.
Box zakryjeme a protřepeme. Necháme marinovat v chladu tak hodinku nebo i dvě. Občas protřepeme.
Troubu si předehřejeme na 160 až 180 °C.
Marinovaná křídla poklademe na pečicí papír a zvolna pečeme asi 30 minut. Podle vzhledu zjistíte, zda další pečení bude probíhat při teplotě 180 °C nebo 160 °C. Křídla obrátíme a pečeme ještě tak 50 minut. Pak křídla naposledy převrátíme a pečeme ještě tak 10 minut.