Zase jsem se do toho zamotal. Pokouším se ochočit si listové těsto. Ono to zase není nic těžkého, ale přece jenom záleží čím těsto naplníte. Už tady máme párkovou roládu a nebo klobásovou rolku. A tentokrát jedeme na trh s mletým masem.
Masová roláda v listovém těstě | Snadné a rychlé | Dáte si venku i ve městě
Potřebujete: |
- 300 g mletého hovězího masa
- 3 žampiony
- 1 cibuli
- 1 jarní cibulku
- 2 lžičky granulovaný česnek
- 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
- 2 lžíce strouhanky
- 2 vejce 1 patří do masa, druhým potíráme
- 70 g másla
- 150 g strouhaného sýra
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Nakrájem žampiony a cibuli najemno.
- Nakrájíme jarní cibulku. Bílou část i nať.
- Na rozpuštěném másle restujeme napřed cibulku, aby změkla. Dejte jí tak 10 minut při mírnější teplotě. Cibule nemá zhnědnout, takže si plotnu nerozpalte jako raketový motor.
- Přidáme houby a restujeme asi tak 5 až 8 minut.
- Dobře při restování promícháme.
- Přidáme granulovaný česnek. Můžete samozřejmě použít klasický česnek, stroužků si nasekejte podle chuti. Po dokončení odstavte a nechte vychladnout.
- Smícháme mezitím mleté maso a strouhanku.
- Přidáme vejce, osolíme a opepříme.
- Přidáme zeleninovou směs.
- Přidáme strouhaný sýr.
- Prohněteme, nejlépe rukama. Vytvoříme kompaktní hmotu.
- Listové těsto rozdělíme na polovinu a každou poklademe plátky anglické slaniny.
- Na plátky slaniny poklademe masovou směs. Těsto pak zabalíme do válečku. Spoj těsta stlačíme a konce válečků také, aby nám hmota nevytekla.
- Rozšleháme vejce.
- Roládu potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 až 200 °C a pečeme asi 20 minut.
- Vyjmeme z trouby a ještě jednou potřeme zbylým rozšlehaným vejcem.
- Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě asi 10 minut péct.
- Hotovo.
- Roládu nakrájíme na plátky.
- Podáváme s kečupem a okurkou, můžete si přidat oblíbený dip podle chuti.
- Dobrou chuť.
Tip:
Tuhle roládu si můžete připravit jako večeři, ale stejně tak jako svačinu (polooběd do práce) nebo jako jídlo na piknik.