Receptů je jako much na vybaleném mase v létě. Pustil jsem si pár videí a je to o exhibici. Asi bych to dělal taky tak, kdyby mi šlo o výdělek. Špekáčky hned dolů nebo až nahoru? Nebo jen tak mezi? Sjel jsem si pro info pár videí. Některá mi připadala skvělá, jiná míň. Jo, jsem ke kolegům shovívavý, proč ne. Všichni se snaží. Jenom mě trochu dostala blogerka, která si při filmování hrála s kočkou na kuchyňské lince. Pak tu kočku sundala na podlahu a hrábla do špekáčků. No, mám doma zvíře, ale tohle bych nedělal. Pak doporučovala ostrý kečup a měla polojemný, červené fazole, tolik vychvalované jí manžel prý nekoupil, tak si do návodného videa dala ty, které koupil – bílé. A pak ještě něco chybělo, tak měla po ruce něco jiného. Trochu blábol, ale i tak by se dalo tohle jídlo uvařit. A mohlo i chutnat. No, možná je to snaha o upoutání šokem. Takhle se to přece dělá. Po průzkumu vím jediné Tak si to zase udělám po svém. Už si na těchto stránkách zahrály venkovské špekáčky, kousek váží 250 g a skvěle chutná.
Potřebujete: |
- 2-6 špekáčků ty moje venkovské vydají za tři
- 2 cibule
- 15 stroužků česneku nebo i víc, když máte rádi
- 1 kapii
- olivový olej
- černé pivo
- pasírovaná rajčata
- konzervu Bonduelle Mexiko
- Připravíme si vše, co potřebujeme.
- Špekáčky podélně přepůlíme. Na oblé straně uděláme křížem zářezy jako když buřty opékáme na ohni.
- Na troše oleje opečeme špekáčky z obou stran. Stačí tak 6 minut.
- Nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek rozdrtíme nožem a nasekáme. Kapii nakrájíme na kousky.
- Ke špekáčkům přidáme cibuli a osmahneme.
- Přidáme nakrájenou papriku.
- A ještě nasekaný česnek.
- Promícháme, dejte šanci zelenině, aby se také dobře orestovala.
- Špekáčky naskládáme do zapékací misky.
- Přidáme zeleninu.
- Přidáme fazole po mexickém způsobu.
- Přidáme propasírovaná rajčata
- Zalijeme černým pivem.
- Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme tak 30 minut. Potom teplotu zvýšíme na 250 °C a pečeme 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít. Tak 10 minut to bude ještě probublávat. A je hotovo.
- Podáváme s chlebem.
30 minut 200, 10 250.