Začalo to balíčkem fazolových lusků. Pak se přidal krůtí prsní řízek, který měl být původně na léčbu vestíka Alberta (klasika: maso, rýže, mrkev), ale neděste se, nebudeme vařit psí konzervu. Jen si vezmeme část masa, řekněme, že to budeme moderně sdílet s vestíkem. On má svoji misku, my máme talíře a večeři. A pak vznikla ještě druhá varianta. S cherry rajčátky. Ochutnejte obě.
Krůtí řízky s fazolkami |
Potřebujete: |
- 460 g krůtích prsních řízků
- 100 g uzeného z komína
- 250 g zelených fazolek
- 1 červenou cibuli
- 1 lžíci másla
- tymián
- sůl
- pepř
- olej třeba řepkový
Jednotky:
Jak na to:
- Krůtí prso nakrájíme na plátky.
- Osolíme, opepříme, přidáme tymián a zalijeme olejem. Může být olivový nebo řepkový. Necháme marinovat tak hodinu v chladu.
- Očistíme fazolky, červenou cibuli nakrájíme na plátky a uzené maso na kostičky.
- Na rozpáleném oleji osmahneme uzené maso. Tak 4 až 5 minut stačí. Pak dáme stranou.
- Na olej, kde jsme smažili uzené vložíme krůtí maso.
- Osmahneme do zlatava. Asi 8 minut. Dáme stranou.
- Na výpek dáme červenou cibuli. Orestujeme. Tak 3 až 4 minuty.
- Přidáme zelené fazolky. Zvolna restujeme tak dlouho, dokud nebudou měkké na skus.
- Vrátíme opečené maso a prohřejeme.
- Zjemníme kouskem másla.
- Promícháme, podle chuti ještě přisolíme a opepříme.
- Podáváme s vařeným bramborem, posypeme osmaženým uzeným.