Hovězí na žampionech
Potřebujete: |
- 400 g hovězího třeba falešnou svíčkovou
- 60 g slaniny
- 1 žlutou cibuli nakrájíme nadrobno
- 1 červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky
- 1 bobkový list
- 1 snítku rozmarýnu
- sůl
- pepř
- 100 g žampionů
- 200 g strilovaného hrášku
- 2 lžíce másla
- 2 lžičky hladké mouky
Jednotky:
Jak na to:
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, osmahneme a pak přidáme drobně nakrájenou žlutou cibuli a půlměsíčky cibule červené. Přidáme plátky masa, které jsme naklepali, osolili a opepřili. Osmahneme z obou stran. Když se maso zatáhne, přidáme bobkový list a snítku rozmarýnu. Po chvíli zalijeme trochou horké vody, stáhneme teplotu, zakryjeme a dusíme. Počítejte určitě s hodinkou a půl, aby maso bylo úžasně měkké.
- Na másle orestujeme žampiony, přidáme hrášek po 2 minutách trochu teplé vody, zakryjeme a vše podusíme 10 minut. Přidáme k masu.
- Mouku rozmícháme v troše vody, pak ji přidáme k dušenému masu a chvilku povaříme. Teplotu stáhneme a necháme dojít. Uvaříme rýži.
- Podáváme s rýží.