Zalovíme si trochu v moři. No, dělám si legraci, ale i tresku musíte vylovit s mrazicího boxu v marketu.
Treska s chorizem, fazolemi a rajčaty
Potřebujete: |
- 200 g tresky
- 1 velkou cibuli jemně nakrájíme
- 50 g choriza nakrájíme na malé kousky
- 100 g krájených rajčat v konzervě
- 100 g bílých fazolí pečené fazole v tomatové omáčce v konzervě
- 1 lžíci olivového oleje
- hladkolistou petržel
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Rozehřejeme olej v hluboké pánvi a na mírném ohni restujeme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na drobno nakrájené chorizo a necháme z něho pustit tuk, promícháme. Do směsi zamícháme nakrájená rajčata. Pak ještě přilijeme trochu horké vody. Tolik, aby se zachovala hustější konzistence. Přivedeme k varu.
- Do rajčatové směsi nyní přidáme filety tresky, které jsme osolili a opepřili, teplotu snížíme a rybu povaříme na mírném ohni asi 7 minut.
- Opatrně nyní vmícháme bílé fazole v tomatě a vaříme 2 až 3 minuty, aby se fazole prohřály.
- Do hotového jídla ještě nasypeme nasekanou petrželku.
- Podáváme s chlebem.