Jedna známá fotografka jede ve velkém v cizrně. Při focení sáhne do ledničky a mlsá. Několikrát jsem to chtěl s cizrnou také zkusit, ne že bych pak nutně musel být známým fotografem, ale nevzpomínám, že bych ji měl někdy na stole. Jenže vždycky mi do plánů něco vlezlo. Cizrna, tedy cizrna beraní, je vedle hrachu a fazolí jedna z nejdůležitějších luštěnin. A já ji ignoroval? Proč to? Také se jí říká římský hrách. To už nám něco říká. Její chuť bychom mohli charakterizovat jako jemně oříškovou. A je to pravda. Zkusíme si ji v jednoduchém salátu. Už nastal její čas.
Je to opravdu jednoduchý salát, až triviální! Nakrájíte rajčata, cibuli a přidáte cizrnu z konzervy. Jo, Bonduelle Vapeur, tedy připraveno v páře. Takže se s namáčením téhle luštěniny vůbec nemusíte párat. Ale můžete. Dva dny ji namáčejte, a ještě hodinu vařte do měkka. Nelekněte se citronu, dá salátu příjemnou nakyslou chuť a rozhodně nebudete mít pocit, že jíte šťovík.
Je to opravdu jednoduchý salát, až triviální! Nakrájíte rajčata, cibuli a přidáte cizrnu z konzervy. Jo, Bonduelle Vapeur, tedy připraveno v páře. Takže se s namáčením téhle luštěniny vůbec nemusíte párat. Ale můžete. Dva dny ji namáčejte, a ještě hodinu vařte do měkka. Nelekněte se citronu, dá salátu příjemnou nakyslou chuť a rozhodně nebudete mít pocit, že jíte šťovík. |
Cizrnový salát s rajčaty | Salát na to šup
Potřebujete: |
- 200 g cizrny konzerva je skvělá volba
- 150 g koktejlových rajčat
- 1 červenou cibuli
- sůl
- pepř
- 1/2 citronu
Jednotky:
Jak na to:
- Koktejlová rajčata nakrájíme na poloviny, přidáme scezenou cizrnu a drobně nakrájenou červenou cibuli. Osolíme, opepříme, podle chuti.
- Přidáme citronovou šťávu. Promícháme a necháme chvíli stát, pak znovu promícháme a můžeme servírovat.