Ostrá jídla chtějí obvykle jemné doladění. Takže, když si připravíte dost pikantní kuřecí křídla nebo špízy, je namístě mít po ruce dip, který chutě doladí.
Dip s nivou | K pikantním kuřecím křídlům je to skvělá volba
Potřebujete: |
- 50 g nivy nebo jiného sýra s modrou plísní
- 3 lžíce podmáslí
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Jednotky:
Jak na to:
- Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme, vmícháme podmáslí, zakysanou smetanu a majonézu. Osolíme a opepříme. Zalijeme citronovou šťávou a důkladně rozmícháme.
- Podáváme k pikantním kuřecím křídlům a podobně.