Tenhle recept jsem si vypůjčil od Vitany, mírná úprava mu nemohla uškodit. Podáváme jako přílohu nebo jako lehké hlavní jídlo.
Zelené fazolky na másle se šunkou | Příloha i hlavní jídlo
Potřebujete: |
- 300 g zelených fazolek třeba ty z Maroka
- 200 g šunky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci másla
- 2 kostky zeleninového bujónu
- tymián
Jednotky:
Jak na to:
- Fazolky očistíme, odkrojíme jejich konečky.
- Kostku bujónu dáme do vroucí vody, rozmícháme a vložíme do vody fazolky.
- Vaříme tak 5 minut, aby fazolky změkly.
- Scedíme.
- Šunku nakrájíme na nudličky.
- Na pánvi rozpustíme máslo.
- Přidáme fazolky.
- Přidáme šunku.
- Přidáme rozdrobenou kostku bujónu.
- Restujeme tak 5 minut.
- Na závěr přidáme nasekaný česnek a tymián.
- Podáváme.