Když mohou být dvojctihodné koláče, proč to nezkusit i se salátem. Sáhl jsem po rajčátkách červených a žlutých, ze zelené říše jsem přidal petrželku a kopr a dvojité zastoupení má i ocet – vinný červený a bílý. Je to vlastně varianta okurkového salátu s rajčaty.
Dvojctihodný rajčatový salát | Červená cibule s okurkou v akci
Potřebujete: |
- 8 žlutých cherry rajčat
- 8 červených cherry rajčat
- 1/2 salátové okurky
- 1 červenou cibuli
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- snítku hladkolisté petržele
- snítku kopru
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Rajčátka překrájíme na poloviny, část na čtvrtiny. Okurku podélně rozřízneme na čtvrtiny a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli překrojíme podélně na poloviny a pak napříč nakrájíme měsíčky.
- Přidáme nasekanou petrželku a kopr, osolíme, opepříme. Zalijeme octy a olejem, jemně, ale dobře promícháme a dáme chladit. Chutě se pěkně propojí a salát bude osvěžující.