Když už se jednou rozjedete, nejde to zastavit. No, říkám to s nadsázkou, ale obliba salátů u nás vzrostla. Je to jednoduché, rychlé a jako večeře v pozdějším čase i lehké. Po sérii kyselejších salátů jsem vytáhl mírnější kartu. Tentokrát bude zálivkou smetana.
Na salát moc zkušeností nepotřebujete. Všechno nakrájíte, smícháte, zalijete, vychladíte a podáváte. Večeři máte za pár minut. A když počkáte jen deset minut, aby si lednička poradila s ochlazením, za čtvrt hodiny už můžete podávat večeři. Pokud ovšem nemáte doma zavilé odpůrce zeleniny a jednoznačné preferenty masa.
Na salát moc zkušeností nepotřebujete. Všechno nakrájíte, smícháte, zalijete, vychladíte a podáváte. Večeři máte za pár minut. A když počkáte jen deset minut, aby si lednička poradila s ochlazením, za čtvrt hodiny už můžete podávat večeři. Pokud ovšem nemáte doma zavilé odpůrce zeleniny a jednoznačné preferenty masa. |
Ředkvičkový salát s okurkou, rajčaty a smetanou | Lehce v kuchyni, lehce při usínání
Potřebujete: |
- 1 svazek ředkviček – je jich tak 8 kuliček
- 3 masitější rajčata
- 1/2 salátové okurky
- 2 jarní cibulky
- snítku kopru
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Nakrájíme okurku a ředkvičky na plátky, rajčata na osminky, jarní cibulku (bílou i zelenou část) na jemná kolečka. Vše smícháme, osolíme a opepříme.
- Přidáme nasekaný kopr.
- Přilijeme smetanu a dobře promícháme. Necháme chvilku v ledničce na vychlazení.