To je tak, a už to znáte, že se sejdou ingredience, které nějak zbývají a pak vyvstane otázka, co s nimi. Už jsem to tu zmiňoval několikrát: vrátíme je do oběhu! Inspitrací mi bude tentokrát Dawn Perry ze stránky Skutečné jednoduché. A ono to je.
Květák se šunkou a volským okem | Skládačka k pochutnání
Potřebujete: |
- 150 g šunky
- 250 g květáku
- 1 střední cibuli
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky sladké papriky
- sůl
- špetku italských bylinek
- pepř
- 2 vejce
- hladkolistou petržel
Jednotky:
Jak na to:
- Zahřejeme pánev na střední teplotu a rozehřejeme olej. Přidáme květák, rozebraný a nakrájený na růžičky, nadrobno nakrájenou cibuli, zmírníme teplotu a opékáme asi 12 minut.
- Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, papriku, italské bylinky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni 6 až 8 minut.
- Na rozehřátém oleji si uděláme volská oka.
- Směs květáku a šunky dáme na talíř, přidáme volské oko a dozdobíme nasekanou petrželkou.