Je čas grilování! Tak tohle se na nás sype ze všech stran a chuťové pohárky rozhodně žádají své. Ať už připravíte maso, nebo jen klobásy (také maso, že), potřebujete k tomu ještě nějakou „omáčku“, ano, přílohu. A salát je ideálním řešením.
Salát z červených fazolí, červené cibule a červených rajčat | Jednoduše červený salát
Potřebujete: |
- 2 rajčata větší
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- bazalka nasekáme
- 1 konzervu červených fazolí (cca 250 g pevného obsahu)
- sůl
- pepř
- vločky chilli
Jednotky:
Jak na to:
- Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na měsíčky. Česnek prolisujeme.
- Vše smícháme, osolíme, opepříme, dochutíme mletými chilli vločkami. Zalijeme červeným vinným octem a olivovým olejem. Přidáme nasekanou bazalku a dobře promícháme.
- Než budete salát servírovat při grilování, stihnete ho jistě i vychladit.