Péct maso na zelí, to bývá kratochvílí mnoha kuchyní. Také už jsem se toho dopustil, tentokrát to zkusíme s červenou feferonkou a bílým vínem.
Kuřecí stehna se slaninou na zelí | Další z možností
Potřebujete: |
- 500 g kuřecích stehen
- 200 g anglické slaniny
- 2 červené feferonky
- 500 g kysaného zelí
- 4 brambory
- 1 cibuli
- 100 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
- kmín
Jednotky:
Jak na to:
- Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme v pekáčku.
- Rozložíme zelí, které pokmínujeme a posolíme.
- Poklademe na kolečka nakrájenými feferonkami.
- Rozprostřeme na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu.
- Přidáme čtvrtinky brambor.
- Na vrch položíme kuřecí stehna, která jsme posolili a opepřili. Přidáme bobkové listy. Podlijeme bílým vínem a dáme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut při teplotě 180 °C.
- Stehna převrátíme a zalijeme kuřecím vývarem. Vrátíme do trouby, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme 20 minut.
- Zelí prohrábneme vidličkou a pečeme ještě 5 minut, troubu vypneme a vše necháme dojít tak 5 až 10 minut.
- Podáváme.