Vyrážíme na další výlet do světa salátů. Jednou bych měl udělat takovou cestovní mapu světa ve jménu salátů. Ale prozatím uděláme zastávku v Thajsku. Ostatně korejský okurkový salát už tady máme. Ale použít chilli omáčku do salátu, to by mohlo být zajímavé. Ale bude to spíše záležitost spíše pro odvážné, je to docela síla.
Thajský okurkový salát | Pro chvíle kratochvíle | Pro odvážné
Potřebujete: |
- 1/2 salátové okurky
- 1 menší červenou cibuli
- 1 lžíci pražených arašídů - klidně sáhněte i po těch solených
- 3 špetky soli
Zálivka
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce vody
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíci jablečného octa
Jednotky:
Jak na to:
- Okurku nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na kousky. Osolíme a dáme do ledničky na 15 minut odležet. Občas protřeseme, ať si okurky soli užijí.
- Smíchejte ingredience na marinádu, vše přivedeme k varu a po 3 minutách, až omáčka více zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout.
- Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, z okurek slijeme všechnu vodu. Smícháme cibuli s okurkou a dresinkem. Přimícháme nasekané arašídy.
- Hotovo. Podáváme.