Tak jsem neměl na vaření najednou čas. Pozdě z práce, co tedy podniknout. Jasně, rychlovku. Takže maximum 20 minut, no s rezervou 30, ale víc ne. A vyšlo to!
Kuře natošup | Rychlá akce pro Rychlé šípy
Potřebujete: |
- 230 g kuřecích stehenních řízků
- 1 šalotku
- 1 sladkou červenou papriku
- sůl
- pepř
- 1 lžíci tmavé sojové omáčky
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- 3 lžíce vody
- 150 ml kuřecího vývaru
- 90 g klíčků fazole mungo (malá konzerva)
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 hrst celých zelených fazolek – tentokrát zmražených
Jednotky:
Jak na to:
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky nebo kousky tomu odpovídající. Osolíme a opepříme. Opečeme na oleji, aby masové kousky chytily zlatavější barvu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku. Lehce cibulku osmahneme.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku a fazolky. Promícháme.
- Po chvíli přidáme také klíčky mungo. Zakryjeme a asi tak 5 minut podusíme.
- Přidáme lžíci tmavé sojové omáčky a také kuřecí vývar. Dobře promícháme.
- Zakryjeme a opět dusíme tak 3 minuty. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob ve vodě a vmícháme do směsi. Povaříme tak 2 až 3 minuty. Přidáme ještě mléko, znovu promícháme a chvilku povaříme.
- Podáváme s rýží – směs přes rýži přelijeme.