Dumal jsem nad tím, co ještě můžu uvařit rychle a snadno. Odcházet z práce v momentě, kdy už normálně v kuchyni chystáte večeři je stresující. Ale vybudí to buňky šedé kůry mozkové. Začalo mi to šrotovat a večeře, byť přece jen trošku pozdní se vydařila. I díky zkrácenému času.
Kuřecí játra s červenými fazolemi a červenou cibulí | Bleskový nápad
Potřebujete: |
- 400 g kuřecích jater
- 1 červenou cibuli
- 4 stroužky česneku
- 1 zelenou papriku
- 1 lžičku mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- chilli vločky
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíci japonského rýžového octa
- 5 g cukru
- 1 lžíci ústřicové omáčky
- rýži tentokrát v sáčku
- 2 hřebíčky
- 1 bobkový list
Jednotky:
Jak na to:
- Očistíme játra, překrájíme na menší kousky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky, zelenou papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na nudličky.
- Dáme vařit rýži v mírně osolené vodě s přidaným hřebíčkem a bobkovým listem. (Vařím rýži v sáčku, takže koření nebude v rýži, ale dá jí chuť.)
- V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme nasekaný česnek...
- ...přidáme zázvor, nakrájenou papriku a červenou cibuli. Restujeme asi 3 minuty a přidáme játra. Ochutíme mletými vločkami chilli. Restujeme asi asi 8 minut (podle síly vařiče), tak aby játra byla opečená.
- Přidáme červené fazole. Promícháme. Zmírníme teplotu.
- Smícháme lžičku cukru, lžíci ústřicové omáčky, lžíci rýžového octa a 100 ml bílého vína.
- Zalijeme směsí játra s fazolemi. Snížíme teplotu a povaříme.
- Můžete ještě mírně dosolit, opepřit a ještě přidat trochu mletých chilli vloček, podle chuti. Vaříme, aby se omáčka mírně redukovala, tak 5 minut.
- Podáváme s rýží, posypané nasekanou jarní cibulkou.