Paprika plněná masem a nivou

Paprika plněná masem a nivou | Varianta ne tak divoká, jak by se mohlo zdát

Plněnou papriku tady již máme a protože po experimentu s orzotaliány jako základem masové směsi, i s papričkami jalapeňo, tak by to chtělo ještě nějakou inovaci. Proto jsem zamíchal do masa nivu. Ano, čtete dobře, sýr se obvykle dává až v druhé fázi pečení, ale teď s ním počítáme od samého začátku. Copak to udělá?

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Paprika plněná masem a nivou | Varianta ne tak divoká, jak by se mohlo zdát
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo.
    Připravíme si
  2. Přidáme k masu cibuli i česnek, rozdrobenou nivu a vejce. Osolíme a opepříme.
    Smícháme maso s cibulí a kořením
  3. Promícháme a vytvoříme kompaktní hmotu.
    Vytvoříme kompaktní hmotu
  4. Paprikám odřízneme vršky a zbavíme je semeníku i membrán. Spodní část seřízneme tak, aby papriky mohly stát v pekáčku. Neprořízněte papriky, pokud stojí bez seříznutí, necháme je tak. Papriky pak vložíme do vařící osolené vody a blanšírujeme asi tak 3 až 4 minuty. Pak vyjmeme a namočíme do studené vody.
    Blanžírujeme papriky
  5. Papriky naplníme masovou směsí, posypeneme nasekanou petrželkou. Vložíme do máslem vymazané zapékací misky.
    Paprikx naplníme směsí
  6. Misku překryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.
    Překryjeme alobalem
  7. Pak alobal sejmeme a pečeme ještě 20 minut.
    Pečeme
  8. Podáváme. Tentokrát bez přílohy. Pokud vám chybí, můžete si přidat k paprice dušenou rýži.
    Podáváme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..