Když napíšu, že jsou to prsa po toskánsku, tak se někdo ozve, cože jako a jestli jako opravdicky. Tak se vyhýbám konfliktu. Co je po toskánsku, tam je rajče, něco zeleného a něco bílého. Taková italská trikolora, dalo by se říci. A že je tam parmezán, to je asi dost jasné. Ale protože jsem přidal ferenkou, mohlo by se zdát, že je to mexická inspirace. Maxičané ostatně mají národní barvy podobné italským.
Kuřecí prsa v krémových špagetách | Toskánská inspirace
Potřebujete: |
- 250 g kuřecích prsou
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 rajčata
- 1 feferonku
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 200 g smetany
- 2 hrstě baby špenátu
- 2 lžíce parmezánu
- 120 g špaget
- sůl
- pepř
Jednotky:
Jak na to:
- Kuřecí maso osmahneme na oleji z obou stran, tak 6 minut z každé. Pak dochutíme solí a pepřem a dáme stranou.
- Plátky slaniny, celkem dobře prorostlé, osmahneme do křupava. Dáme stranou.
- Na stejnou pánev dáme nasekaný česnek, osmahneme a přidáme nadrobno nakrájená rajčata a feferonku zbavenou semínek. Chvíli povaříme. Tak 5 minut.
- Přidáme baby špenát a necháme zavadnout.
- Dáme vařit špagety v osolené vodě.
- Zalijeme smetanou a povaříme.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a nakrájenou anglickou slaninu a promícháme. Vaříme na mírném ohni.
- Přidáme lžíci parmezánu a pár natrhaných lístků špenátu.
- Přidáme špagety uvařené al dente a promícháme.
- Před podáváním ještě posypeme parmezánem.
Tip:
K tomuto receptu patří i video: