Mexičani a Italové mají stejné barvy vlajky. Takže jeden v dalším inspiračním kroužku, peprné a těstoviny. A užijeme si to s chutí. S Mexikem a Itálií to má podobnost čistě náhodnou. Ale to přece zase tak moc nevadí. Že?
Mexické kuřecí penne | Trikolora viva
Potřebujete: |
- 250 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 bachratou červenou papriku
- 2 zelené papriky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 200 g smetany
- 1 cibuli
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 lžičku chilli
- 1 lžičku knímu
- 1 lžičku soli
- 120 g penne
- hladkolistou petržel
- 3 lžíce strouhaného čedaru
Jednotky:
Jak na to:
- Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a papriky na proužky. Orestujeme na oleji.
- Přidáme na proužky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme lžičku papriky.
- Přidáme lžičku chilli, kmínu, nasekané stroužky česneku, osolíme. Promícháme a restujeme.
- Přidáme 250 ml kuřecího vývaru a 200 g smetany. Provaříme.
- Přidáme penne uvařené al dente.
- Posypeme strouhaným čedarem. Promícháme.
- Podáváme posypané strouhaným čedarem a nasekanou petrželkou.
Tip:
I k tomuto receptu patří video: