Když jsem přemýšlel, jak se tohle jídlo bude jmenovat v dodatku se mi spojily dvě myšlenky. Jedna na dceru kamarádky, ano to je ta Luisa a na Lousianu, kde jsem v životě nebyl, ale míchám si cajunské koření, což k Louisianě patří pelikán nebo magnolie. Magnolii růžovou i bílou mám na zahradě, pelikána nepěstuju ani nevařím. Ale míchám si onu skvělou cajunskou kořenící směs. Luise by takové jídlo mohlo chutnat, že jo, Terezo. Jenom bych pro malou vynechal cajunské koření, aby nám nezdivočela. Jestli mě zase někdo napadne, že nechápe proč se Květákové karbanátky se sýrem jmenují Květákové karbanátky se sýrem, tak už fakt nevím, sorry. Jo, a pokud budete strouhat jadel, tak si dávejte bacha na prsty, jinak si přistrouháte i kus ruky. Nepředpokládám, že byste nebyli obezřetní, ale vím své.
Potřebujete: |
- 300 g květáku
- 2 lžíce hladké mouky
- 95 g sýru jadel
- 5 lžic strouhanky
- 2 jarní cibulky
- 2 lžičky směsi cajunského koření
- 2 vejce
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
- Květák rozebraný na růžice povaříme v osolené vodě do měkka. Tak 8 minut.
- Rozmačkáme vidličkou, pokud chcete jemnější hmotu, můžete nasadit robot. Mírně opepříme.
- Ano, rozmačkáme úplně na padrť.
- Přidáme vejce a nakrájenou jarní cibulku.
- Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
- Přidáme nastrouhaný jadel.
- Přidáme cajunské koření.
- Přidáme mouku.
- Dobře promícháme a vytvoříme hmotu.
- Vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
- Placičky opečeme v dobré vrstvě oleje. Tak 5 minut z každé strany.
- Opečeme z obou stran.
- Podáváme s bramborovou kaší s kouskem másla, zdobené nasekanou jarní cibulkou.
Také k tomuto receptu je VIDEO