Vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Recepty jak na to. Moje menu.
Zapékané fazole s klobásou | Tak trochu vzpomínka na Řecko
Jo, už jsem se tady zmiňoval, že mě v taverně Little Prince na Corfu překvapili při objednávce denní nabídky. Šel jsem tehdy odvážně do skopového, ale to nebylo nijak valné. Jenže předkrm to zachránil. Na pánvi klobása s něčím, pěkně to prskalo a bylo to fakt skvělé. Já si to pak doma upravil podle sebe. A teď zase a jinak. Takže jedeme výpravu do vzpomínek smíchanou s inspirací. Prostě jsem si řekl, že něco takového podniknu znova. A je to tady. Už proto, že mám malou litinovou pánev, které takové jídlo sluší.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Můžete si smíchat vlastní pánev. Klobásu podle chuti a fazole třeba jenom s rajčatovou omáčkou. Dochucení je také na vaší chuti. Takže svobodně v kuchyni. Hurá! Je to rychlé, snadné, chutné.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Můžete si smíchat vlastní pánev. Klobásu podle chuti a fazole třeba jenom s rajčatovou omáčkou. Dochucení je také na vaší chuti. Takže svobodně v kuchyni. Hurá! Je to rychlé, snadné, chutné.
Zapékané fazole s klobásou I Tak trochu vzpomínka na Řecko
Rozpálíme olej a opečeme na kolečka nakrájenou klobásu.
Přidáme nasekaný česnek.
Přidáme hned nakrájenou jarní cibulku a vše orestujeme.
Fazole i se šťávou přidáme ke klobáse a promícháme.
Přidáme provensálské koření, mírně osolíme (pozor, klobása už je solená!) a opepříme. Chvilku ještě provaříme a pak dáme do trouby předehřáté na 190-200°C. Pečeme 30 minut.
Podáváme.
Můžete si k tomu dát dalamánek, toast nebo nechat tak. Každopádně si pochutnáte.