Játrová nádivka do kuřete. Když peču kuře, vždycky padne otázka, zda bude s tou nádivkou. Je míněna játrová nádivka, kterou dělám, protože všem chutná. Je to jednoduchá věc, chutná.
Játrová nádivka do kuřete | V kuřeti i samotná chutná + pečené kuře
Potřebujete: |
- 300 g kuřecích jater
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- mléko
- pepř
- sůl
- muškátový květ
- provensálské koření
- 2 lžíce strouhanky
Jednotky:
Jak na to:
- Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Zalijeme mlékem.
- Přidáme vejce. Osolíme, přidáme asi tak lžičku provensálského koření, špetku muškátového oříšku a opepříme.
- Promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme ještě strouhanku podle potřeby. Necháme chvíli stát, aby se pečivo i strouhanka dobře nasákly.
- Nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili uvnitř i vně.
- Pokud po plnění kuřete vám něco zbyde, stačí zabalit nádivku do alobalu a přidat k pečení kuřete.
- Kuře pečeme pomalu při 220 °C, podložené kousky másla. Pečeme 1 a 1/2 až 2 hodiny. V polovině pečení podlijeme vodou a sundáme slaninu. Pak ještě při dalším pečení přeléváme kuře občas šťávou.
- Kuře pak podáváme s bramborem. Ale tuhle fotku už tady neuvidíte. Než jsem cvaknul výsledek, bylo už snězené.