Já vím, nic světoborného nepřináším, ale i tohle je rychlé a dobré. Tedy, pokud se vám nějak nepříčí ostřejší chuť. Základem všeho je siraja omáčka, tedy džin, kterého vypustíte z láhve a necháte marinovat kuřecí paličky. Nic víc v tom není. Záhadné jméno osvětlí jiné – je to chilli omáčka s tím pravým šlehem.
.
Potřebujete:
4 kuřecí paličky (to je pro dva)
omáčku sriraja, tak polovička lahve, která má obsah 250 g
cibuli
pepř
sůl
rostlinný olej, zase jsem použil řepkový
Jak na to:
Paličky omyjeme, osolíme, opepříme a přidáme olej v množství, které paličky obejme. Pak ještě přidáme omáčku sriraja, uzvařeme do boxu s víkem, protřepeme (mírně, nemusíte si hrát na hnětač či mixer) a dáme vychladit. Nechte to klidně marinovat přes noc, kdo nemá trpělivost, může počkat jenom hodinu. Delší marinování má ovšem tu výhodu, že se do masa dostane víc chuti omáčky a maso víc zvláční.
Nakrájíme si cibuli na kolečka a poklademe dno pekáčku. Pak vložíme paličky a zalijeme marinádou. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a necháme volně péct asi 20 minut, pokud se maso peče moc, zmírněte teplotu na 180 °C. Potom paličky obrátíme a ještě pečeme tak 10 minut, kdo má gril, může dotáhnout paličky grilováním tak 2 až 3 minuty (ale hlídat, abyste neměli škvarky!).
Hotovo.
Dobrou chuť.